Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1/M.V. ]

30. 05. 2022. 23:38 >> 23:35

NESTALO 26 LJUDI

U poplavama u Brazilu poginula 91 osoba

U poplavama u brazilskoj državi Pernambuko na sevjeroistoku te zemlje poginula je 91 osoba, saopštile su danas lokalne vlasti. Lokalne i savezne spasilačke službe pretražuju područje tragajući za 26 osoba koje se trenutno vode kao nestale.

Predsjednik Brazila Žair Bolsonaro izrazio je saučešće porodicama poginulih.

"Nažalost, ovakve katastrofe se dešavaju u zemlji veličine kontinenta. Svi smo tužni. Izražavam saučešće porodicama poginulih. Naš širi cilj je da utješimo porodice i da materijalnim sredstvima pomognemo stanovništvu“, rekao je Bolsonaro.

Ministar Brazila za regionalni razvoj Daniel Fereira saopštio je da Vlada radi na izdvajanju novca za opštine koje su proglasile vanrednu situaciju.

Stručnjaci procjenjuju da snažnijim padavinama doprinose klimatske promjene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније