Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

18. 05. 2022. 22:02   >>  22:04

INFICIRANI MUŠKARCI

Portugal otkrio 5 slučajeva majmunskih boginja

Portugalske zdravstvene vlasti su danas potvrdile novih pet slučajeva infekcije majmunskih boginja, što je epidemija bolesti koja je neuobičajena za Evropu i tipično ograničena na Afriku.

U saopštenju se navodi da zdravstvene vlasti takođe istražuju 15 sumnjivih slučajeva i da su ovog mjeseca sve registrovane infekcije u oblasti oko glavnog grada Lisabona.

Sve inficirane osobe su muškarci od kojih su većina mladi.

Oboljeli imaju lezije na koži i sada su u stabilnom stanju.

Vlasti nisu saopštile da li su muškarci putovali u Afriku ili su imali veze sa nedavnim slučajevima u Velikoj Britaniji.

Britanske zdravstvene vlasti saopštile su ranije ove nedjelje da su identifikovale četiri slučaja širenja majmunskih boginja u Londonu među gej i biseksualnim muškarcima.

Špansko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je otkrilo osam sumnjivih slučajeva majmunskih boginja koji još treba da budu potvrđeni.

Bolest pripada porodici virusa među kojima su i male boginje.

Većina ljudi se oporavi od majmunskih boginja u roku od nekoliko nedjelja.

Sporadični slučajevi majmunskih boginja su ranije zabilježeni u drugim državama među kojima su SAD i Velika Britanija, ali uglavnom kod osoba koje su se zarazile tokom putovanja u Afriku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније