Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Beta ]

13. 05. 2022. 23:34   >>  23:33

NOVI NAPAD

Sirija: Petoro ljudi ubijeno u izraelskom raketiranju

U izraelskom raketiranju centralnog dijela Sirije ubijeno je petoro ljudi, među kojima i jedan civil, a poljoprivredno zemljište je zapaljeno, javila je zvanična sirijska novinska agencija SANA.

Kako je navedeno, rakete su ispaljene na grad Masjaf u Hami, a neke je oborila sirijska protivvazdušna odbrana.

Neimenovani vojni zvaničnik je rekao da je poginulo petoro ljudi, uključujući i civile, i još sedmoro je ranjeno.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu koja nadgleda rat u Siriji je saopštila da je izraelski avion ispalio najmanje osam raketa i da su pogođena skladišta oružja i punktovi iranskih milicija u području Masjaf, te da je izbio požar.

U saopštenju se dodaje da su vozila hitne pomoći primijećena kako žure u to područje.

Izraelska vojska nije komentarisala te izvještaje, a opservatorija je navela da je to 12. izraelski napad na sirijsku teritoriju od početka ove godine.

Ta opoziciona organizacija ima mrežu aktivista u Siriji.

Izrael je napao mete u toj susjednoj zemlji stotinama puta u proteklim godinama, ali rijetko preuzima odgovornost.

Kada to čini navodi da su mete baze proiranskih milicija poput libanskog ekstremističkog Hezbolaha čiji se pripadnici bore na strani sirijskog predsjednika Bašara Asada i isporuke oružja ze koje se vjeruje da su namijenjene milicijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније