Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

08. 05. 2022. 16:14 >> 16:16

Sirijski predsjednik Asad u posjeti Iranu

Sirijski predsjednik Bašar Asad sastao se danas u Teheranu sa iranskim liderima tokom svog drugog putovanja u državu koja je glavni ratni saveznik od izbijanja građanskog rata u Siriji 2011. godine, izvijestili su iranski državni mediji.

Mediji su izvijestili je da se Asad ranije tokom dana sastao sa iranskim vrhovnim vođom ajatolahom Alijem Hamneiem i predsjednikom Ebrahimom Raisijem.

Lideri su pohvalili snažne veze između svojih država i obećali da će dalje jačati odnose. Izvještava se da je nakon toga Asad otišao u Damask.

"Sada svi gledaju na Siriju kao na silu. Poštovanje i kredibilitet Sirije je sada mnogo veći nego ranije", rekao je Hamnei Asadu na sastanku i dodao da snažni odnosi Irana i Sirije služe kao bedem protiv uticaja Izraela na Bliskom istoku.

Asad je rijetko putovao u inostranstvo otkako je njegovo suzbijanje građanskih nemira u Siriji 2011. dovelo do razornog građanskog rata.

On je posjetio ključne saveznike Rusiju i Iran, i prvi put otputovao u Ujedinjene Arapske Emirate čime je poslat jasan signal da je arapski svijet spreman da se ponovo angažuje sa sirijskim predsjednikom, nekada široko izbjegavanim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније