Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V. ]

29. 04. 2022. 22:34 >> 22:37

SUDAN

Sukobi u Zapadnom Darfuru, stradalo 176 ljudi

Poginulo je 176 ljudi, a 220 je povređeno u oružanim sukobima koji su izbili u sudanskoj državi Zapadni Darfur, saopštio je Centralni komitet sudanskih ljekara.

U saopštenju sudanskog udruženja ljekara, koje podržava demonstrante protiv vojnog udara izvedenog 25. oktobra, piše da su pojedina tijela zakopana bez obdukcije ili evidentiranja, prenosi Rojters.

Nemiri širom oblasti Darfur, gdje je rat između pobunjenika i vladinih snaga podržanih militantnim grupama odnio oko 300.000 života prije 20 godina i  raselio milione ljudi, pojačani su u posljednje dvije godine, navodi britanska agencija. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније