Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

27. 04. 2022. 17:16   >>  17:21

NAKON DUGIH PREGOVORA

Rusija i SAD razmijenile zatvorenike

Rusija i Sjedinjene Američke Države (SAD) danas su, nakon dugog pregovaračkog procesa, razmijenile zatvorenike, prenose agencije.

Američki vojni veteran, marinac koji je bio u zatvoru u Moskvi zamijenjen je za osuđenog ruskog trgovca drogom koji služi dugu zatvorsku kaznu u Americi, saopštili su visoki zvaničnici SAD-a i ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U okviru razmjene, Rusija je oslobodila Trevora Rida, bivšeg marinca iz Teksasa koji je uhapšen u ljeto 2019. nakon što su ruske vlasti saopštile da je u alkoholisanom stanju napao policajca dok je privođen u policijsku stanicu.

Rid je kasnije osuđen na devet godina zatvora, iako su američka vlada i njegova porodica tvrdile da je nevin i nepravedno pritvoren, podsjećaju agencije.

Američke vlasti su pristale da razmijene Konstantina Jarošenka, ruskog pilota koji služi dvadesetogodišnju kaznu u Federalnom zatvoru u Konektikatu zbog pokušaja šverca kokaina u SAD.

Uhapšen je u Liberiji 2010. godine i kasnije isporučen SAD-u, navodi AP.

Rusija je godinama tražila da se Jarošenko vrati u zemlju, a istovremeno je odbijala molbe visokih američkih zvaničnika da isporuči Rida, koji je proveo skoro hiljadu dana u pritvoru i čije se zdravlje, prema tvrdnjama njegove porodice, nedavno pogoršalo.

Nije saopšteno u kojoj zemlji su razmijenjeni zatvorenici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније