Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B.

22. 04. 2022. 21:34   >>  21:38

AMBASADA PALESTINE

Nelegitimna odluka Izraela da organiči ulazak u crkvu Sv. Groba

Država Palestina osudila je nastavak izraelske agresije na sveta hrišćanska i muslimanska mjesta i vjernike u Jerusalimu. Kako se navodi u objavi Ambasade ove zemlje u Crnoj Gori, odbijaju da prihvate nelegitimnu odluku Izraela da uvede dodatna kaznena ograničenja na ulazak hrišćanskih vjernika u crkvu Svetog Groba tokom svete službe za vrijeme pravoslavnog Vaskrsa.

"Smatramo da je Izrael, okupatorska sila, u potpunosti odgovoran za svoje agresije i provokacije koje će imati dalekosežne posljedice po regionalni i međunarodni mir i bezbjednost. Izrael lažno tvrdi da garantuje slobodu vjeroispovjesti i bogosluženja za sve u okupiranom Jerusalimu, nastavljajući svoju ilegalnu okupaciju i sprovođenje svoje aparthejd politike", navode u objavi.

Pohvalili su odluku jerusalimskog pravoslavnog patrijarha da odbaci izraelske manipulacije i da pozove međunarodnu zajednicu da hitno obezbijedi zaštitu palestinskim hrišćanima i hodočasnicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније