Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Klix.ba [ B.B. ]

06. 04. 2022. 14:20 >> 14:25
1

MEDVEDEV

Tužbe protiv naprijateljskih zemalja koje su zaplijenile rusku imovinu

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je danas da će sve države koje su zaplijenile rusku imovinu odgovarati na sudu.

Medvedev je na svom Telegramu napisao da će se Moskva boriti protiv pokušaja zapljene ruske imovine u inostranstvu na sudovima širom svijeta.

"Naši neprijatelji treba da shvate da će se suočiti s velikim brojem slučajeva na sudovima. I na nacionalnim sudovima SAD i Evrope, kao i na međunarodnim sudovima", poručio je Medvedev.

Dmitri Medvedev je bio predsjednik Rusije od 2008. do 2012. godine, premijer, a sada obavlja funkciju zamjenika predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije.

Od početka ruske invazije, pored brojnih sankcija koje su SAD i evropske zemlje uvele Rusiji, zaplijenjena je i značajna imovina koja je u vlasništvu ruskih biznismena.

Italija je do sada zaplijenila više od 140 miliona eura, a takođe je Velika Britanija zadala ogroman udarac imovini ruskih oligarha. Francuska je od početka rata u Ukrajini na svojem teritoriju blokirala gotovo 850 miliona eura vrijednu imovinu ruskih oligarha, a premijer Poljske Mateus Moravjecki je početkom ove sedmice još jednom pozvao evropske zemlje da zaplijene rusku imovinu, navodeći da su ranije sankcije kojima je imovina samo zamrznuta neefikasne.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније