Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

07. 02. 2022. 21:50 >> 21:49
1

MAROKO

Sahranjen dječak koji je stradao u bunaru

Petogodišnji dečak Rajan, koji je danima bio zarobljen u bunaru, sahranjen je danas u svom selu u Maroku.

Operacija spasavanja malog Rajana privukla je globalnu pažnju pa se ljudi iz cijelog svijeta opraštaju porukama na društvenim mrežama.

Rajanovo tijelo su u subotu spasioci izvukli iz suvog bunara dubokog 32 metra u kome je bio zaglavljen pet dana.

Sahrana, kojoj je prisustvovao veliki broj ožalošćenih građana iz cijelog Maroka, održana je danas nakon podnevne molitve na porodičnoj parceli groblja Zavija šest kilometara od Igrana, brdskog sela na sjeveru države.

Marokanski kralj Muhamed Šesti izjavio je saučešće roditeljima nastradalog dječaka i istakao da je Rajanova sudbina duboko pogodila cijelu državu.

Mještani sela posjetili su roditeljsku kuću dječaka kako bi izjavili saučešće, a dva velika šatora su podignuta ispred kuće u kojima je služen objed posjetiocima.

Tijelo dječaka je prethodno helikopterom prebačeno u vojnu bolnicu u prijestonici Rabatu, ali nema informacija da li je obavljena obdukcija.

Još nijesu razjašnjene okolnosti Rajanovog pada u bunar.

U selu od oko 500 stanovnika iskopano je mnogo dubokih bunara koji se koriste i za navodnjavanje kanabisa koji je za mnoge glavni izvor prihoda u siromašnom, udaljenom i sušnom regionu planine Rif.

Većina bunara ima zaštitne poklopce.

Pažnju svijeta na akciju spašavanja skrenuo je hešteg "SaveRayan" na društvenim mrežama kojim su Marokanci označavili svoje objave sa molitvama i nadama da dječak preživi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније