Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

05. 02. 2022. 09:59 >> 10:01
1

PENS

Tramp pogriješio u osporavanju Bajdenove pobjede

Bivši potpredsjednik SAD Majkl Pens izjavio je da je Donald Tramp pogriješio kada je vjerovao da Pens ima moć da preokrene ishod predsjedničkih izbora 2020. godine, poslije kojih je netačno tvrdio da mu je pobjeda ukradena.

Nakon što je izubio od demokrate Džozefa Bajdena u novembru 2020, republikanac Tramp je pokušao da ostane na funkciji i vršio je pritisak na Pensa da blokira potvrđivanje rezultata u Kongresu. Pens je vodio taj proces 6. januara 2021.

Pens, Trampov lojalni saveznik tokom njegovog turbulentnog četvorogodišnjeg mandata, odbio je da blokira sertifikovanje izbornih rezultata.

Tramp je kasnije često kritikovao Pensa, a nedavno je saopštio da je bivši potpredsjednik mogao da "preokrene" izbore.

"Predsjednik Tramp griješi. Nisam imao pravo da poništim izbore", rekao je Pens u govoru u Društvu federalista, konzervativnoj organizaciji sa Floride.

Pens je dodao da "predsjedništvo pripada samo američkom narodu" i da "ne postoji ideja koja je više neamerička od te da jedna osoba može da izabere američkog predsjednika".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније