Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Klix.ba ]

26. 01. 2022. 08:50 >> 08:58
4

KRIZA U UKRAJINI

Bajden prijeti direktnim sankcijama Putinu

Čelnici zapadnih zemalja su pojačali pripreme za moguću rusku vojnu akciju u Ukrajini, dok se odvijaju pregovori o zalihama energenata, a američki predsjednik Džo Bajden prijeti da će razmotriti uvođenje direktnih sankcija ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Napetosti su i dalje visoke nakon što je NATO u ponedjeljak rekao da stavlja svoje snage u stanje pripravnosti i šalje u istočnu Evropu još brodova i borbenih aviona kao odgovor na rusko gomilanje vojske uz granicu s Ukrajinom, prenosi Hina.

Rusija, koja negira da planira napad, objavila je da prati stanje s "velikom zabrinutošću". Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ponovio je izjavu Moskve da krizu izaziva djelovanje SAD-a i NATO-a, a ne rusko gomilanje vojske.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u utorak naveče u televizijskom obraćanju pozvao svoje sunarodnike da ostanu mirni i rekao da se radi na tome da dođe do sastanka između njega i čelnika Rusije, Njemačke i Francuske.

Bajden je ponovio da ne planira slati američku vojsku u Ukrajinu, koja nije članica NATO-a, no rekao je da će razmotriti nametanje direktnih sankcija Putinu i da će uslijediti "velike posljedice" ako Rusija napadne Ukrajinu.

Novinari su pitali Bidena hoće li on sankcionirati lično Putina ako izvrši invaziju.

"Da, mogu to zamisliti", rekao je Bajden.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније