Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ I. P. ]

10. 01. 2022. 19:24 >> 19:26
3

STOLTENBERG OPTIMISTA

Vjerujem da je dogovor sa Rusijom moguć

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izrazio je uvjerenje da postoji stvarna volja ruske strane i NATO da se uključe u proces koji može da spriječi novi oružani sukob u Evropi.

On je napomenuo da je imao priliku da razgovara sa ruskim zvaničnicima u vrijeme dok je obavljao dužnost premijera Norveške i da je bio uvjeren da je sporazum sa Rusijom moguć, obećavši da će NATO dati sve od sebe da pronade diplomatski rješenje, prenosi TAS S.

Stoltenberg je pozdravio spremnost Rusije da učestvuje u dijalogu o bezbjednosti.

"Saslušaćemo zbog čega je Rusija zabrinuta, ali u svakom smislenom dijalogu mora se saslušati i ono što nas zabrinjava u vezi sa postupcima Rusije", rekao je Stoltenberg i ponovio da će u fokusu razgovora biti pitanja evropske bezbjednosti, transparentnosti vojnih aktivnosti, smanjenje rizika i kontrola naoružanja, ali nije pominjao Ukrajinu koja je prvobitno proglašena za centralnu temu sastanka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније