Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

O.Z. [ Beta ]

18. 11. 2021. 21:02 >> 21:03

NA GRANICI SA POLJSKOM 2 HILJADE

Bjeloruske vlasti: U zemlji ima oko 7.000 migranata

U Bjelorusiji se trenutno nalazi oko 7.000 migranata, među kojima više više od 2.000 na granici sa Poljskom, epicentru migrantske krize, saopštilo je danas bjelorusko predsjedništvo.

Portparolka bjeloruskog predsjednika Natalija Ajsmont izjavila je da će Minsk raditi na repatrijaciji 5.000 migranata, ukoliko to migranti žele.

Prema njenim riječima, odlazeća njemačka kancelarka Angela Merkel pregovara sa Evropskom unijom (EU) o uspostavljanju humanitarnog koridora za evakuisanje prema Njemačkoj preostalih 2.000 migranata.

Njemačka vlasti su negirale tu informaciju navodeći da ne pregovaraju sa bjeloruskim vlastima.

"Njemačka nije pristala na to. U pitanju je evropski problem koji Njemačka ne rješava sama", rekao je izvor iz njemačke vlade za AFP.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehifer (Seehofer) sa svoje strane je rekao tokom posjete Varšavi da je odmah zvao Angelu Merkel da joj prenese vijest i tada je utvrđeno da je riječ o dezinformaciji.

Prethodno su bjeloruske vlasti nagovijestile da će EU uspostaviti humanitarni koridor za evakuaciju oko 2.000 migranata sa granice sa Poljskom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније