Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

08. 11. 2021. 17:46   >>  17:53

AKCIJA EUROPOLA

Uhapšene dvije osobe zbog više hiljada hakerskih napada

Dvije osobe, osumnjičene za hakerske napade koji su rezultirali sa 5.000 infekcija kompjuterskim virusima, uhapšene su u okviru globalne akcije protiv sajber kriminala, saopštila je danas evropska policijska agencija Europol.

Osumnjičeni su uhapšeni prošle nedjelje u Rumuniji.

Zvaničnici navode da su napadi, povezani sa bandom Rensomver ivl (Ransomware Evil, REvil), donijeli hakerima oko pola miliona eura od otkupa.

Hapšenja su izvedena u okviru istrage u kojoj su učestvovale SAD i još 16 zemalja.

Grupa REvil, poznata i kao Sodinokibi, posljednjih mjeseci je povezivana sa hakerskim napadima na kompaniju JBS SA, koja je najveći svjetski prerađivač mesa, i sa napadom u julu, za vrijeme američkog praznika Dan nezavisnosti, koji je uzdrmao kompanije širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније