Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 07. 2021. 19:27 >> 19:31

PLANOVI BIONTEKA

Nova tehnologija za vakcine protiv malarije

Njemačka farmaceutska kompanija Biontek planira da novu tehnologiju mRNK kojom je razvila vakcinu protiv korona virusa, iskoristi i za pravljenje vakcine protiv malarije.

Ta kompanija je najavila da će početi klinička testiranja "bezbjedne i visoko efikasne vakcine protiv malarije" do kraja godine.

Biontek je sa američkim partnerom Fajzer razvio prvu priznatu vakcinu protiv korona virusa koja je napravljena mRNK tehnologijom.

Proizvodni pogon za tu vakcinu, saopštili su, žele da razviju i u Africi.

Prošle nedjelje je saopšteno da će južnoafrički Serum institut prvi na afričkom kontinentu početi da proizvodi vakcinu protiv korona virusa.

Biontek razvija vakcinu i za tuberkulozu i nekoliko vrsta kancera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније