Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

24. 07. 2021. 09:35 >> 09:38

NEMA ŠTETE

Zemljotres magnitude 6,7 kod Filipina

Snažan zemljotres magnitude 6,7 osjetio se danas kod Filipina, javio je američki seizmološki institut (USGS).

Zemljotres je udario kod glavnog filipinskog ostrva Luzon jutros u 4.48 po lokalnom vremenu (22.48 u petak po srednjeevropskom vremenu) na dubini od 112 kilometara.

Dodatni potres magnitude 5,8 usledio je nekoliko minuta kasnije, takođe na velikoj dubini.

Filipinska seizmološka agencija saopštila je da se ne očekuju štete, a američki sistem uzbune na cunami odbacio je prijetnju.

Komandant policije Katalagana, opštine u provinciji Batangas, južno od Manile i blizu epicentra, rekao je da je potres bio jako snažan i da su zabrinuti ali da su ljudi navikli na potrese i znaju kako da se sklone.

"Nije mnogo jak u odnosu na ranije potrese ovdje, nikakva šteta nam nije prijavljenaja", rekao je predstavnik policije u susjednom mjestu Mabini.

Na Filipinima se redovno događaju potresi pošto se arhipelag nalazi na "vatrenom pojasu" Pacifika, pojasu intenzivne seizmičke aktivnosti koji se proteže od Japana do jugoistočne Azije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније