Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina

04. 07. 2021. 18:05   >>  18:06

NOVI BILANS

U padu vojnog aviona 45 poginulih

U padu vojnog aviona na Filipinima poginulo je 45 osoba, a 49 je spaseno, saopštile su tamošnje vlasti.

Avion sa 96 putnika, uključujući tri pilota i sedam članova posade srušio se pri pokušavaju da sleti na ostrvo Džolo u provinciji Sulu, navela je vojska. U prethodnom bilansu objavljeno je da je bilo 29 poginulih. Vojnici koji su preživjeli skočili su iz aviona prije nego što je udario o tlo i zapalio se.

Poginula su 42 vojnika iz aviona i troje mještana koji su bili na tlu tokom slijetanja aviona.

Najteži udes u filipinskom ratnom vazduhoplovstvu u posljednjih 30 godina preživjela su dvojica pilota.

Avion je transportovao vojnike, od koji je većina tek stupila u službu, na vojnu obuku, a ministar odbrane Filipina Delfin Lorenzana je potvrdio da su svi putnici bili pripadnici vojske koji su služili na aerodromu Lagindingan, udaljenom oko 460 kilometara sjeverositočno od mjesta nesreće.

Lorenzana je rekao da je akcija spasavanja u toku.

U avionu se nalazilo 96 ljudi, uključujući tri pilota i pet članova posade.

Vojni zvaničnici su saopštili da je najmanje 50 osoba prevezeno u bolnicu u Sulu ili u obližnji grad Zamboangu.

Jedinice filipinske vojske su se, u šumovitom području provincije Sulu, dugo borile protiv islamskih pobunjenika iz grupe Abu Sajaf i drugih ekstremističkih frakcija, ali je pukovnik Edgar Arevalo potvrdio da avion nije bio napadnut i istakao da su u fokusu nadležnih spasilačka akcija i istraga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније