Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

16. 06. 2021. 23:36   >>  23:35

U MARTU

U Njemačkoj najviše novorođenčadi za 22 godine

Ove godine je tokom februara i marta u Njemačkoj rođeno više djece nego u tim mjesecima u proteklih više od dvije decenije, prenosi agencija DPA dodajući da to izgleda ima veze sa razvojem pandemije korona virusa.

Prema podacima nacionalnog zavoda za statistiku, u februaru se rodilo šest odsto više beba nego februara 2020. U martu ove godine broj novorođenčadi je odskočio za 10 odsto, na skoro 66.000.

Posljednji put se u mjesecu martu u Njemačkoj rodilo više od 65.000 beba još 1998.

Statističari su to doveli u vezu sa popuštanjem prvog talasa pandemije korona virusa i ukidanjem epidemioloških mjera početkom maja prošle godine.

Uobičajen broj porođaja u januaru ukazuje da tokom prvog seta restrikcija kretanja nije bilo više začeća nego inače.

Sličan trend primijećen je i drugdje u Evropi, posebno u zemljama koje je pandemija pogodila posebno snažno, poput Španije ili Belgije - u obje zemlje se broj porođaja stabilizovao poslije inicijalnog pada.

Istovremeno, u Rumuniji je na svijet došlo za 15 odsto više beba, u Estoniji i Litvaniji za po 13 odsto, a u Holandiji, Finskoj i Mađarskoj za po 10 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније