Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 04. 2021. 14:39   >>  14:39

U JOHANESBURGU

Zbog požara u bolnici evakuisano 700 pacijenata

Gotovo 700 pacijenata evakuisano je danas iz najveće bolnice u Johanesburgu zbog požara koji se ponovo rasplamsao tokom noći.

Lokalni zvaničnici su saopštili da povredjenih i stradalih nije bilo.

Požar u bolnici "Šarlot Makseke" je stavljen pod kontrolu, ali će bolnica biti zatvorena narednih sedam dana, izjavio je Dejvid Mahura guverner provincije Gauteng u kojoj se nalazi Johanesburg.
U druge državne bolnice u gradu već je premešteno 400 pacijenata, a još 270 biće prebačeno do kraja dana, rekao je guverner.

Požar koji je izbio juče ujutru ugašen je popodne ali je tokom noći vatra ponovo planula.
U gašenju plamena učestvovalo je 60 vatrogasaca, a vatra je nanela veliku štetu bolnici sa više od 1.000 kreveta, koja opslužuje Johanesburg, grad od šest miliona stanovnika.

Bolnica "Šarlot Makseke" je od jedna od najvećih državnih bolnica u Južnoj Africi i u njoj se trenutno leče i pacijenti oboleli od kovida-19.

Prema rečima guvernera, u trenutku izbijanja požara 13 pacijenata zaraženih korona virusom bilo je na lečenju, od kojih dvoje na intenzivnoj nezi. Oni su odmah prebačeni u drugu bolnicu.

Požar je izbio u magacinu hirurške opreme na trećem spratu.

Uprkos tome što je vatra lokalizovana bolnica će biti zatvorena iz predostrožnosti sledećih nedelju dana jer se dim proširio i na druge spratove.

"Vatrogascima su u evakuaciji pomogle kolege iz susednih opština. Nije lako premestiti toliki broj pacijenata", rekla je portparolka bolnice za AP.

Ona je navela da je evakuacija još u toku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније