Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

27. 07. 2020. 21:45 >> 21:41
1

USLJED ZABRINUTOSTI ZBOG PANDEMIJE

Zlato doseglo rekordnu cijenu

Zlato je doseglo rekordnu cijenu usljed zabrinutosti zbog pitanja poput pandemije koronavirusa, kao i napetih odnosa između Sjedinjenih Država i Kine.

U jutarnjim satima azijskog trgovanja u ponedjeljak, zlatom se trgovalo po otprilike 1.931,11 dolara po unci nakon što je ranije trgovanje bilo čak 1.943,92 dolara za uncu.

Time je premašen prethodni rekord iz septembra 2011.

Cijena zlata za buduću isporuku takođe je porasla za 1,54 odsto na 1.926,70 dolara.

U bilješci objavljenoj prije novih vrhunaca, Vivek Dar iz australijske banke Komonvelt rekla je da je pad američkih 10-godišnjih realnih prinosa "najvažniji pokretač" među ostalim faktorima kao što su oslabljenje američkog dolara i potražnja za sigurnim utočištem, prenosi Biznisinfo.

Prinos na referentnoj 10-godišnjoj američkoj obveznici iznosio je 0,5856 odsto. Američki je dolar iznosio 93,906 protiv korpe drugih valuta. Kada pada prinos na američkim vrednosnim papirima raste vrijednost zlata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније