Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

18. 12. 2019. 08:54   >>  08:53

PANAMA

U pucnjavi među zatvorenicima 12 mrtvih

U oružanom sukobu u zatvoru u Panami 12 zatvorenika je poginulo a 13 je ranjeno, rekao je pomoćnik generalnog direktora policije te zemlje.

Sukob se dogodio juče u jednom paviljonu u kaznenom centru La Hojita, 36 kilometara istočno od glavnog grada.

"Imamo 12 mrtvih zatvorenika, dvojica su prebačena u bolnicu u kritičnom stanju i još 11 je ranjeno", rekao je policijski zvaničnik Aleksis Munjoz.

Agencija AP je javila da se okršaj dogodio u zatvorskom paviljonu gdje se nalaze zatvorenici koji pripadaju istoj lokalnoj bandi.

Vlada Paname izdala je saopštenje u kome je prvi bilans bio 11 mrtvih i 11 ranjenih, uz navode da nije bilo povrijeđenih među osobljem koje je povratilo kontrolu nad zatvorom, kao i da niko od zatvorenika nije pobjegao.

Više komada oružja uključujući pet pištolja i tri puške pronađeni su poslije sukoba, navela je vlada.

Munjoz je rekao da krijumčarenje oružja u zatvore problem koji već dugo traje i da ima mnogo načina kako oružje može da bude unijeto u zatvor.

Predsjednik Paname Laurentino Kortiso reagovao je na pucnjavu i ukazao na neophodnost osiguranja bezbjednosti u zatvorima zemlje kao i da se neće dozvoliti krijumčarenje oružja u zatvorske ustanove.

Vlada je u saopštenju navela da je otvorena istraga i da će glavni učesnici u incidentu biti prebačeni i izolovani da bi se spriječilo novo nasilje.

Panama ima oko 17.000 zatvorenika u oko 20 kaznenih ustanova, prema posljednjim zvaničnim podacima. Zatvor La Hojita je sa 3.700 zatvorenika jedan od najvećih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније