Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

14. 05. 2019. 08:48 >> 08:48
1

KRENUO U LOV NA ĆURKE

Bivši američki predsjednik polomio kuk

Bivši američki predsjednik Džimi Karter (94) polomio je kuk dok se spremao da ide u lov na ćurke.

On je podvrgnut operaciji, a doktori saopštili da je bila uspješna, rekao je portparol Karterove neprofitne organizacije Centar Karter, prenosi Rojters.

Karter, demokratski predsjednik od 1977. do 1981, stigao je u pratnji svoje supruge Rozalin (91) u bolnicu udaljenu oko 16 kilometara od njegove kuće u Džordžiji.

Portparol je naveo da Kartera trenutno najviše brine to što se lov na ćurke završava ove nedjelje i što neće postići limit u lovu, kao i da se nada da će mu država Džordžija dozvoliti da limit prebaci na sljedeću godinu.

Povodom Karterove nesreće, oglasio se i aktuelni predsjednik Donald Tramp na Tviteru i poželio mu brz oporavak. "Bio je tako dobro raspoložen dok je govorio prošlog mjeseca. Biće on dobro", napisao je Tramp.

Karter je bio guverner savezne američke države Džordžije od 1971. do 1975. godine i 39. predsjednk SAD-a od 1977. do 1981. godine, dok ga je u trci za drugi mandat u Bijeloj kući pobijedio republikanac Ronald Regan.

Karter je 2002. godine dobio Nobelovu nagradu za mir za svoj humanitarni rad, a 2015. godine dijagnostifikovan mu je melanom, oblik raka kože.

Karter drži rekord među američkim predsjednicima po godinama života nakon odlaska iz Bijele kuće.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније