Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

11. 03. 2019. 08:36 >> 08:03

U TUNISU

Od infekcije za dva dana umrlo 11 beba

Tuniski ministar zdravlja podnio je ostavku poslije smrti 11 novorođenčadi u porodilištu u prestonici Tunisu. Sve bebe su umrle od septičkog šoka u porodilištu Rabta 7. i 8. marta.

Ministar zdravlja Abderauf Šerif je podnio ostavku samo četiri mjeseca po dolasku na tu funkciju, prenosi BBC.

Premijer Tunisa Jusef Čahed je rekao da je pokrenuta istraga o medicinskim i higijenskim uslovima u toj državnoj ustanovi. Pedijatrijsko društvo Tunisa je na Fejsbuku objavilo da je moguće da je infekciju izazvao proizvod za intravenozno hranjenje i pozvala vlasti da rasvijetle ovaj slučaj i kritikovala je "nebezbjedne uslove u kojima rade zdravstveni radnici".

BBC napominje da tuniski sistem zdravstvene zaštite ima reputaciju kao jedno od najboljih u Sjevernoj Africi, kao i da je medicinski turizam izvor značajnih prihoda za tu zemlju. Navodi se da, međutim, od svrgavanja predsjednika Zine El-Abidine Ben Alija 2011. godine, finansijski problemi, menadžment i nestašica ljekova ometaju funkcionisanje sistema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније