Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

27. 09. 2017. 11:13 >> 10:45
2

BIVŠA PREMIJERKA

Šinavatri pet godina zatvora

Tajlandski sud osudio je danas u odsustvu bivšu tajlandsku premijerku Jinglak Šinavatru na pet godina zatvora po optužbama za nemar u vođenju programu subvencija za pirinač.

Vjeruje se da je ona pobjegla iz zemlje prošlog mjeseca, prije sudskog ročišta, kada je prvobitno trebalo da se izrekne presuda.

"Sud je proglasio optuženu krivom i osuđuje je na pet mjeseci strogog zatvora", rekao je sudija Vrhovnog suda novinarima.

Njena vlada je svrgnuta u vojnom udaru 2014. godine, a bivša premijerka je rekla da su osude protiv nje politički motivisane.

Njen brat Taksin Šinavatra je takođe bio na čelu vlade koju je srušila vojska, a živi u izgnanstvu da bi izbjegao služenje zatvorske kazne zbog korupcije. Taksin Šinavatra ima i crnogorsko državljanstvo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније