Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

04. 09. 2017. 23:25 >> 22:56
7

EGIPAT I RUSIJA

Sklopili dogovor o nuklearnoj elektrani

Egipat je poslije dvije godine pregovora postigao sporazum o izgradnji nuklearne elektrane koju bi finansirala Moskva, prenijeli su ruski mediji.

Ti izvještaji su se pojavili poslije sastanka predsjednika Abdel-Fataha el-Sisija i Vladimira Putina u Kini. Nuklearna elektrana bi bila izgrađena u Dabi, na obali Mediterana 130 kilometara sjeverozapadno od Kaira.

Egipatsko predsjedništvo je saopštilo da je El-Sisi pozvao Putina da posjeti Egipat u čast početka izgradnje. Egipat i Rusija su 2015. potpisali dogovor o izgradnji nuklearke sa četiri reaktora i kapacitetom od 4.800 megavata.

Rusija će Egiptu dati kredit od 25 milijardi dolara, što bi trebalo da pokrije 85 odsto troškova.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније