Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

25. 01. 2023. 15:53 >> 15:48

U SARAJEVU

Izabran novi Savjet ministara BiH

Predstavnički dom parlamenta BiH većinom glasova danas je u Sarajevu izabrao novi Savjet ministara BiH, na čelu sa Borjanom Krišto iz HDZ BIH.

Za ministre su glasala ukupno 23 poslanika, od ukupno njih 42.

Protiv je bilo 19 poslanika, dok se niko nije suzdržao od glasanja.

Predložene ministre su dogovorili koalicioni partneri na državnom nivou - SNSD - HDZ - stranke proširene probosanske koalicije okupljene oko SDP-a, Naroda i pravde i Naše stranke.

Svima su pripala po tri mandata, a jedan ministar, Sevlud Hurtić, dolazi iz Pokreta za državu u Republici Srpskoj.

Elmedin Konaković izabran je za ministra spoljnih poslova, Zoran Tegeltija za ministra finansija i trezora, Staša Košarac za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Davor Bunoza za ministra pravde, Edin Forto za ministra komunikacija i saobraćaja, Dubravka Bošnjak za ministarku civilnih poslova, Nenad Nešić za ministra bezbjednosti i Zukan Helez za ministra odbrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније