Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

О.З.  [ Beta ]

19. 01. 2023. 12:01 >> 11:56
17

STAV NjEMAČKE

"Srbija ne može da postane članica EU bez priznanja nezavisnosti Kosova"

Specijalni izaslanik Njemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je danas da je stav Berlina da Srbija ne može da postane članica Evropske unije bez priznanja Kosova.

Saracin je za današnje izdanje lista Nova rekao da ulazak Srbije u porodicu evropskih zemalja "nije moguć ni bez slobodnih medija i demokratije".

"Mi iz Njemačke smo uvijek imali veoma jasan stav po tom pitanju - pred kraj procesa normalizacije odnosa, kad Srbija odluči da se pridruži EU, priznanje Kosova će biti dio procesa", rekao je Saracin.

Istakao je da je to nešto "što Njemačka svakako očekuje" i da je to "jasno rečeno kada je kancelar Olaf Šolc posjetio Srbiju u junu prošle godine".

On je naglasio da je "EU šef pregovora koji se vode između Beograda i Prištine, i da je neophodno što prije postići sporazum između dvije strane, kao i da je važno da se predstavnici Srba što prije vrate u kosovske institucije".

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније