Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

11. 12. 2022. 21:39 >> 21:36
1

O SITUACIJI NA KOSOVU

Vučić: Ne smije biti napada na Euleks i Kfor

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na sjeveru Kosova da "ne nasijedaju na provokacije", kao i da ne smije biti napada na Euleks i KFOR, navodeći da je najvažnije da se radi na očuvanju mira.

Vučić je, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, izjavio za RTS da da "na samom terenu imamo tešku borbu za opstanak jednog naroda na svojim ognjistima, gdje takozvana kosovska policija nema nikakvo pravo da bude na sjeveru, osim da to bude u skladu sa Briselskim sporazumom Direktorat sjever, koji je 96 posto sastavljen od Srba".

On je rekao da su prištinske vlasti na sjever Kosova upadale i sa specijalnim jedinicama i da je "riječ o jednom pokušaju završavanja sa srpskim problemom na Kosovu i Metohiji, u kome učestvuje (kosovski premijer) Aljbin Kurti i prištinske vlasti, i dobar dio međunarodne zajednice, koji se pravi da ne vidi šta se dešava".

Povodom navoda da su Srbi koji su postavili barikade na sjeveru Kosova napali pripadnike Euleksa, Vučić je rekao da "mi nemamo nijedan pokazatelj da je bio napad na Euleks", i dodao da "napadi na Euleks i KFOR ne smiju da se događaju".

"Pred njima je teška noć, nadam se, imamo uvjeravanja iz KFOR-a i iz Evrope da neće preduzimati nasilne akcije protiv demonstranata. Mi smo preduzeli odgovarajuće mjere na zaštiti naše otadžbine, u skladu sa tim izdao sam najvažnija naređenja koja je Savjet za nacionalnu bezbjednost prihvatio", kazao je Vučić, ne precizirajući o kakvim naređenjima je riječ.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније