Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

23. 11. 2022. 09:48 >> 09:47
1

SA SKORO 40 MILIONA EURA

Hrvatska Vlada ponovo dokapitalizuje "Croatia Airlines"

Akcionari "Croatia Airlinesa" trebalo bi da na vanrednoj Skupštini 22. decembra donesu odluku o povećanju osnovnog kapitala za 296 miliona kuna, odnosno 39,4 miliona eura, a cio iznos bi uplatila država, najavio je hrvatski nacionalni avio-prevoznik.

U pozivu za vanrednu sjednicu, objavljenom na Zagrebačkoj berzi, navodi se da bi osnovni kapital bio povećan sa 627,9 miliona kuna odnosno 83,6 miliona eura, na 923,9 milona kuna odnosno 123 miliona eura i to putem nove emisije običnih dionica na ime, nominalne vrednosti od deset kuna odnosno 1,33 eura po akciji, javlja Hina.

U skladu sa Zakonom o tržištu kapitala, "Croatia Airlines" će sprovesti emisiju koristeći klauzulu o izuzeću od objave prospekta, prenosi Tanjug.

Upis i uplata novih redovnih dionica obaviće se novčanim ulogom Hrvatske u iznosu od 296 miliona kuna, navodi se u pozivu.

Prema Zakonu o trgovačkim društvima, zakonsko pravo prvenstva postojećim akcionarima za upis akcija se u cjelosti uskraćuje, izuzev Hrvatskoj, koja će kao ulagač učestvovati u izdanju dionica.

Hrvatska država poseduje u "Croatia Airlinesu" 98,76 odsto dionica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније