Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

16. 11. 2022. 13:09 >> 13:08

RSE

Lajčak predao Prištini novi predlog za rješenje krize na sjeveru Kosova

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak predao je prištinskim vlastima novi predlog Brisela za rješenje krize na sjeveru Kosova, uoči 21. novembra kada bi trebalo da počne novčano kažnjavanje građana koji nijesu zamijenili srpske registarske tablice kosovskim, prenio je danas Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako je objavljeno na portalu RSE, Lajčak je predao predlog glavnom kosovskom pregovaraču u dijalogu, Besniku Bisljimiju na jučerašnjem sastanku u Briselu.

"Iako nema mnogo detalja o tome šta stoji u najnovijem predlogu, ne isključuje se mogućnost da jedan od mogućih elemenata bude odlaganje primjene izdavanja novčanih kazni na određeni vremenski period, doduše 'ne nužno' na 10 mjeseci", naveo je RSE pozivajući se na izvore iz Brisela.

U slučaju da Priština potvrdno odgovori na posljednji predlog, očekuje se da specijalni predstavnik EU odmah otputuje za Beograd kako bi se formalizovala saglasnost strana o rješenju za nastalu krizu.

Lajčak je prije dva dana ocijenio da su trenutne tenzije na relaciji Beograd-Priština "najozbiljnija kriza od 2013. godine" i upozorio da rješenje mora biti postignuto prije 21. novembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније