Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

П.Р. [ Beta ]

01. 11. 2022. 13:38   >>  13:36 3

TUŽILAŠTVO U BIH

Otvoren predmet "Sarajevo Safari" o "lovcima na ljudske glave"

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić saopštila je da je Tužilaštvo BiH otvorilo predmet protiv NN osoba o kojima se govori u dokumentarnom filmu "Sarajevo Safari".

"Određen je postupajući tužilac u Posebnom odjeljenju za ratne zločine, koji će u narednom periodu, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, preduzeti potrebne mjere radi provjera navoda iz prijave", odgovorili su iz Tužilaštva BiH gradonačelnici Sarajeva.

Dodali su da će kao podnosilac prijave biti obaviještena o tužilačkoj odluci.

Krajem septembra gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je podnijela krivičnu prijavu protiv NN osoba, koje su, kako je objavljeno u filmu "Sarajevo Safari" sa brda iznad Sarajeva pucale na civile u gradu radi zabave.

Podnijela je prijavu i, kako je navedeno, odgovornih lica tadašnje Vojske Republike Srpske.

"Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagovati na iznijete činjenice u dokumentarnom filmu 'Sarajevo safari', režisera Mirana Zupaniča, prema kojem su strani državljani - 'lovci na ljudske glave' plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima", izjavila je Karić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније