Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б.

24. 10. 2022. 15:56 >> 15:56
1

MILANOVIĆ

"Neću se sastati sa Pelosi, ne želim da budem pozer"

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da se neće sastati sa predsjednicom Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, niti će učestvovati na Prvom parlamentarnom samitu Međunarodne krimske platforme, koji se danas i sjutra održava u Zagrebu.

Pelosi je u Zagrebu prvo obišla američku ambasadu, dok je Milanović u Makarskoj potvrdio da do sastanka sa Pelosi neće doći iako su, kako je naveo, "Amerikanci tražili sastanak".

"Ja danas ne mogu, i to je to. Ali gospođa Pelosi nije izvršna vlast, a za dvije nedjelje neće biti to što je sada", rekao je Milanović, a prenijela Hrvatska radio-televizija (HRT).

Predsjednik Hrvatske je novinarima rekao da "ne zna da li je pozvan i ne zna šta je to" (Krimska platrforma), ali i da vidi "jako puno cinizma i nepoštenja u odnosu prema sirotom ukrajinskom narodu i tom ratu uopšte".

"Tako da ne želim biti još jedan od pozera koji će tome doprinositi", rekao je Milanović i dodao da je to inicijativa predsjednika parlamenata, a da on ne učestvuje, pošto je predsjednik države i da neće ni učestvovati dok Hrvatska "nije napadnuta i nije u ratu".

Na samitu u Zagrebu, gdje se u širem centru grada sprovode stroge mjere zaštite bezbjednosti učesnika, okupiće se 53 delegacije iz 42 države i pet međunarodnih organizacija.

Uoči otvaranja Samita Međunarodne krimske platforme, premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Vrhovne Rade Ukrajine Ruslan Stefančuk učestvovali su na svečanosti povodom otvaranja Ukrajinskog doma u Zagrebu.

Plenković je tom prilikom ocijenio da je hrvatska pomoć Ukrajini neupitna i da je Hrvatska na pravoj strani istorije.

"Hrvatska Vlada ima znanja, ima informacije, ima zdrav razum, ima osjećaj srdačnog prijateljstva s Ukrajinom i ukrajinskim narodom, koji su nas priznali među prvima prije 31 godinu. To ne zaboravljamo, to cijenimo“, rekao je Plenković i poručio da uvijek u životu dobro pobjeđuje zlo.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније