Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б.

18. 10. 2022. 23:28   >>  23:28 7

MILANOVIĆ

"Neću odobriti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj"

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović najavio je danas da će kao vrhovni komandant biti protiv ideje da se u toj državi obučavaju ukrajinski vojnici, jer bi to, kako je kazao, značilo dovođenje rata u Hrvatsku.

On je rekao da ne podržava tu ideju zato što ne podržava "upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba".

"Korektni smo, solidarni i dalje od toga ne. Kao vrhovni komandant neću to odobriti. Nisam čuo za predlog, ali unaprijed kažem to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku", poručio je Milanović.

On je to rekao novinarima nakon svečane inauguracije rektora Univerziteta Stjepana Lakušića, prenijela je zagrebačka N1 TV.

"Unapred kažem nemojmo ići u to, a za sve što mislimo da doniramo - na to nemam uticaj. To su materijalna sredstva, to određuje vlada. To podržavam samo ako ćemo vrlo jasno dobiti zamjenska sredstva", kazao je Milanović.

On je rekao da ne može podržati "lišavanje krvotoka hrvatske odbrane".

"Hrvatska odbrana je na prvom mjestu, onda dugo ništa, onda NATO i ostali", naveo je Milanović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније