Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Anadolija/I. P. ]

05. 10. 2022. 17:44 >> 17:45

CIK-U BIH

Opozicija iz RS podnijela zahtjev za ponovno brojanje glasova

Lideri i predstavnici PDP-a, SDS-a i Liste za pravdu i red, zajedno sa Jelenom Trivić, kandidatom za predsjednika Republike Srpske predali su danas u Sarajevu Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK) zahtjev za ponovno brojanje glasova za nivo predsjednika RS-a, javlja Anadolija.

"Predali smo zahtjev za ponovno brojanje glasova za nivo predsjednika Republike Srpske, jer smo ustanovili stotine nepravilnosti, kojim je obuhvaćeno preko 65.000 glasova koji su, po nama, zloupotrebljeni i kojima se prekraja izborna volja građana", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On je istakao da je njihova obaveza bila da reaguju na vrijeme i najavio da će u narednim danima dopunjavati zahtjeva.

"Nema odustajanja dok se istina ne utvrdi", rekao je Borenović i najavio i predaju krivičnih prijava zbog, kako je rekao, izborne krađe.

Jelena Trivić je izjavila da neće priznati krađu bilo kog oblika, "a pogotovo ne krađu narodne volje".

"Pokraden je narod Republike Srpske i istrajaću u ovome svim civilizacijskim i ustavnim mogućnostima, uključujući i proteste. To nije 'obojena revolucija', nego ustavno pravo", rekla je ona.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, je poručio da je nakon očigledne izborne krađe u ovom trenutku na ispitu cijelo društvo i svi koji su ovlašteni i odgovorni u ovom procesu, ne samo CIK, već i SIPA, policija, tužilaštva i sudovi.

"Ovo je prilika, ne samo da se ispravi nepravda i izborni rezultat i ispoštuje volja građana, nego da ovo društvo konačno krene u obračun sa kriminalom i korupcijom", istakao je Šarović i dodao da će SDS istrajati u namjeri da se kazne svi koji su se drznuli da na tako brutalan način prepravljaju volju građana.

Naveo je da SDS traži da se izvrši ponovno prebrojavanje odnosno poništavanje izbora i da će nastaviti da prijavljuje sve uočene nepravilnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније