Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

О.З.  [ Anadolija ]

03. 10. 2022. 17:54 >> 17:54
4

OPŠTI IZBORI

PDP traži poništavanje izbora za predsjednika RS-a

Mi ne odustajemo, Jelena Trivić je pobijedila na izboru za predsjednika Republike Srpske, izjavio je danas Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

PDP i Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednicu Republike Srpske sinoć su proglasili pobjedu nad protivkandidatom iz SNSD-a Miloradom Dodikom. Kasnije je pobjedu proglasio i Dodik, a prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine on ima prednost nakon više od 80 posto prebrojanih glasova.

"Šta se to desilo tokom noći, ispitaćemo. Odustati nećemo. Pravni tim PDP-a priprema ozbiljne pravne radnje prema CIK-u BiH. Pogledajte, 30.000 nevažećih glasačkih listića prema jutrošnjim podacima CIK-a. Postoje ozbiljni osnovi da se ponište izbori za predsjednika u najvećem dijelu Republike Srpske", rekao je Borenović.

Prema njegovim riječima, Trivić je pobijedila, na uzorku od preko 72 odsto.

"Potom su počele da pristižnu nevjerovatne stvari, da Jelena ima nula glasova, da je u Doboju razlika 10.000 glasova, a na početku smo tamo bili egal", rekao je Borenović.

On je naglasio da je cilj stranke da se izbori za predsjednika RS-a ponište u najvećem dijelu entiteta, odnosno u velikom broju biračkih mjesta.

"Hoćemo da imamo fer i poštene rezultate i da imamo istinu. Ako dozvolite izbornu korupciju onda ste dozvolili da korupcija uđe u sve pore društva", rekao je on.

Trivić je rekla da ovo nije bila samo krađa u Doboju, Zvorniku nego sveobuhvatan proces u mnogim opštinama u RS-u.

Istakla je da će tražiti da se izborni proces ponovi na nivou cijelog RS-a na osnovu velikog broja neregularnosti, čemu prethodi ponovno brojanje glasova.

"Možda nećemo uspjeti u ovom procesu u kojem ćemo ići do kraja, ali ćemo zadokumentovati svakog onog koje po nalogu radio ovakve stvari, jer ovo su krivična djela", rekla je ona.

Odgovarajući na pitanja novinara o tome da li će čestitati Miloradu Dodiku rekla je "na bazi svega što imamo nemamo razloga da čestitamo".

Istakla je da se ne bori za svoj politički rejting, nego za rezultate izbora odnosno da građani dobiju predsjednika za kojeg su glasali.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније