Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

31. 08. 2022. 12:04 >> 12:01
3

PORUKU OBJAVIO NA TVITERU

Blinken pozvao Srbiju da dozvoli održavanje Europrajda

Državni sekretar SAD-a Entoni Blinken pozvao je Srbiju da dozvoli održavanje Europrajda 2022.

U poruci objavljenoj noćas na Tviteru, Blinken je napisao da je "sloboda mirnog okupljanja i izražavanje neophodan činilac zdrave demokratije".

"Pozivamo Srbiju da ostane privržena odluci da bude domaćin Europrajda 2022. LGBTQI+ prava su ljudska prava", napisao je Blinken.

Europrajd je trebalo da bude održan od 12. do 18. septembra u Beogradu ali je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao juče da će odluka Vlade Srbije o neodržavanju Europrajda biti poštovana. On je rekao da je stav države da ne postoje bezbjednosni uslovi da se ta manifestacija održi.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније