Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

T.G. [ Beta ]

23. 08. 2022. 19:11   >>  19:09

18. AVGUSTA

Tviter: Greškom suspendovani nalozi ambasada Srbije

Kompanija Tviter saopštila je da su nalozi ambasada Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu na toj društvenoj mreži greškom suspendovani 18. avgusta.

"Koristeći tehnologiju i ljudske resurse, svake nedjelje uklanjamo milione naloga zbog kršenja naših smjernica o manipulacijama i spamovima na platformi. U ovom slučaju, greškom smo preduzeli mjere prinude na više naloga i oni su ponovo aktivirani", navodi se u odgovoru portparola kompanije Tviter na upit portala Radio slobodna Evropa.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je juče da su Tviter nalozi ovih ambasada Srbije suspendovani "bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži".

Iz Ministarstva nisu bili dostupni za hitan odgovor na pitanje da li su nalozi ambasada ponovo aktivirani.

Kompanija Tviter suspendovala je 18. avgusta i naloge na desetine aktuelnih i bivših poslanika i političara vladajuće Srpske napredne stranke u Srbiji, kao i jednog Vladinog zvaničnika.

Iz ove kompanije su za RSE kasnije naveli da je i u slučaju ovih suspendovanih naloga iz Srbije greškom preduzela mjere prinude.

Podsjetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da su Tviter nalozi ambasada Srbije u više država suspendovani bez ikakvog obrazloženja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније