Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Klix [ I. P. ]

17. 08. 2022. 19:20 >> 19:17

MALO BIO GLASAN

Šmit iznerviran zbog bh. političara: Dosta mi je igara

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, prilikom današnje posjete Goraždu, razgovarao je i sa novinarima o izmjenama Izbornog zakona i deblokadi Federacije BiH prilikom čega je vrlo žustro govorio, očigledno ljut zbog nerada političara, ali i navoda da je on upetljan u političke igre.

Nakon pitanja novinara o tome zbog čega se nije fokusirao i na prava Ostalih prilikom sastavljanja izmjena, Šmit je reagovao vrlo otvoreno i burno, prenosi sarajevski Klix.

"Glupost, potpuna glupost. Ljudi, nijesam došao da sjedim i stojim ovdje, ja brinem za ovu državu. Ovo je grad u kojem su ljudi gubili živote i mi (OHR) nijesmo ovdje da igramo političke igre. Političari ih igraju i meni je više dosta toga. Žao mi je što sam glasan, ali preko glave mi je insinuacija koje su netačne", rekao je Šmit.

Jasno je da Šmitu, kako prenosi Klix, ne prijaju brojni napadi i navodi da izmjenama pokušava pogodovati jednoj političkoj opciji, zbog toga je vrlo jasno kazao da je u BiH došao s dobrom namjerom, a da su političari ti koji sve vide kao monetu za potkusurivanje i da sabotiraju deblokiranje države.

"15 godina političari u ovoj zemlji nijesu u stanju da se dogovore se o Izbornom zakonu, pitajte njih zašto to nije promijenjeno. Postajem jako ljut jer svi ovdje krive sve druge i uvijek je neko drugi kriv", rekao je Šmit.

Takođe je ponovio da je krajnje vrijeme da političari sjednu i počnu da rade te da neće prihvatiti stalna krivljenja njega da dovodi u pitanje teritorijalni integritet države ili Ostale u BiH.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније