Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

15. 06. 2022. 13:44 >> 13:41
2

UPOZORIO NA PRITISAK ZAPADA

Rama traži razumijevanje za stav Beograda o sankcijama Rusiji

Premijer Albanije Edi Rama upozorio je da bi preveliki pritisak Zapada na Srbiju da uvede sankcije Rusiji mogao biti štetan po cio region i zatražio razumijevanje za stav Beograda s tim u vezi.

"Morate da shvatite da je Srbija u veoma različitoj poziciji od drugih zbog svoje istorije, zbog svojih posebnih veza sa Rusijom", rekao je Rama za briselski portal Politiko.

Albanski premijer je izrazio uvjerenje da bi Srbija vremenom trebalo da uvede sankcije Rusiji, ali je upozorio da ne treba vršiti pritisak na Beograd, koji u velikoj mjeri energetski zavisi od Moskve, da to uradi prerano.

"Tražiti od njih da to urade odmah, i to u punom obimu, praktično je nemoguće... To bi bilo samoubistvo za njihovu ekonomiju", rekao je.

Rama je upozorio da bi preveliki pritisak Zapada na Srbiju mogao biti štetan po stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

"Moramo se ponekad nositi s drugima i razumjeti šta se događa, inače ne možemo zadržati ovu zajednicu na okupu za više i bolje ciljeve", rekao je.

Dodao je da mislim da je Srbija na dobrom putu.

"Naravno, ne brzinom koju bismo željeli, voljeli. Ali vjerujte mi, drugi scenariji su stvarno jako loši za sve, a posebno za ovaj region", dodao je Rama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније