Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z. [ Beta ]

29. 05. 2022. 19:43 >> 20:00
1

JOŠ SE VODI KAO NESTAO

Hrvatska: Povučeno saopštenje da se avion srušio

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) povukla je saopštenje da se avion koji je danas nestao srušio, pa sada stoji prethodno obavještenje da se vodi kao nestao.

HGSS je na Tviteru prvo objavio kako se sportski avion s četiri putnika srušio danas sjeverno od Rakovice, a potom objavu izbrisao i izvijestio da je nestao.

Manji avion tipa Cessna 182 nestao je na širem području Slunja a u njemu su se nalazila četiri putnika, saopštile su nadležne službe.

Avion je danas poletio iz Splita ka Njemačkoj te su na koordinate nestanka upućeni članovi HGSS-a i policija.

Direkcija Civilne zaštite primila je desetak minuta prije 12 časova dojavu da je sa radara Hrvatske kontrole vazdušne plovidbe u 11:25 časova avion nestao.

Odmah po dojavi u potragu područja su se uključila 34 policijska službenika među kojima pripadnici specijalne i interventne policije, kao i 28 pripadika HGSS koji u pretrazi koriste dron.

Načelnik HGSS-a Josip Granić rekao je da pretraga terena ni uz pomoć drona za sada nije rezultirala sužavanjem prostora potrage za nestalim avionom.

"Sužavamo prostor potrage za sada isključivo na osnovu radarskih informacija koje dobijamo od Hrvatske kontrole leta. Nemamo za sada neku konkretnu lokaciju, nego imamo šire područje gdje radimo potragu", rekao je Granić.

Pozivajući se na nezvanične informacije, portal Telegram navodi da je riječ o mađarskim državljanima i da je hrvatska kontrola leta primila njihov poziv u pomoć.

Avion je nestao u blizini Plitvičkih jezera.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније