Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

04. 05. 2022. 20:04 >> 20:05

NE ZNA SE IDE LI U MOSKVU

Dodik: BiH neće uvesti sankcije Rusiji

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH neće uvesti sankcije Rusiji, ali nije direktno odgovorio da li će on ili neko iz Republike Srpske putovati u Moskvu na Dan pobjede 9. maja.

"Postavite kamere na granične izlaze pa snimite ko izađe", kazao je on.

Pojedini mediji u Bosni i Hercegovini objavili su da je Dodik dobio poziv službene Moskve da prisustvuje paradi 9. maja, ali da je odgovorio da ne može prisustvovati.

Dodik je ocijenio da će novi paket sankcija Evropske unije Rusiji, koji uključuje zabranu uvoza ruske nafte, sigurno proizvesti probleme na ovom prostoru.

"Mi se ne možemo lako prebaciti na neka druga tržišta, pogotova na tržišta koja su skupa. Veliko je pitanje kako ćemo u budućem vremenu. Imamo korektan odnos sa naftnom industrijom, odnosno sa kompanijom koja se ovdje bavi time", kazao je on.

Dodao je da je očigledno da EU "ubrzava proces isključivanja Rusije iz svih stvari".

Odgovarajući na pitanje ko će podnijeti izvještaj u Savjetu bezbjednosti UN, koji je za 11. maj zakazao sjednicu posvećenu BiH, Dodik je rekao da je Predsjedništvo BiH zaduženo za spoljnu politiku, dodajući da je sektor spoljne politike "potpuno razvaljen" antiustavnim i protivzakonitim ponašanjima pojedinaca u proteklom periodu.

"Pokušaćemo da obezbijedimo da se naš glas tamo čuje i on će se čuti svakako", rekao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније