Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Beta ]

26. 04. 2022. 20:10 >> 20:11
1

POSTUPAK AGENCIJE ZA KORUPCIJU

Ambasador Kosova u Sloveniji pod sumnjom da je prao novac

Agencija za borbu protiv korupcije (ABK) pokrenula je procedure istrage verifikacije imovine kosovskog ambasadora u Sloveniji Martina Berišaja. Do početka istrage došlo je nakon izvještaja u slovenačkim i kosovskim medijima o navodnom pranju novca od strane kosovskog ambasadora i ne prijavljivanju vlasništva nad jednom kompanijom u Crnoj Gori.

"Agencija je pokrenula procedure za verifikaciju imovine koju je prijavio Berišaj", rekao je direktor te agencije Ili Buleškaj.

Sam Berišaj je negirao optužbe i najavio tužbu protiv slovenačkih medija.

Berišajeva kompanija je po navodima u slovenačkim medijima dobila 600.000 eura koje je on postepeno podizao u gotovini i koje je navodno dao pobjedniku na izborima u Sloveniji Robertu Golobu.

Opozicione stranke na Kosovu, koje su proteklih dana činile napore da uspostave istražnu komisiju o energetskoj krizi u zemlji, tu krizu povezuju sa navodnim pranjem novca od strane Beriše.

U odbranu Berišaja su stali predsjednica Kosova Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i ministarska spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala.

Istovremeno je iz kabineta kosovske predsjednice zatraženo da se Berišaj vrati u Prištinu da bi podnio informaciju o tom slučaju.

Berišaj je imenovan za amabsadora u Sloveniji nakon tri mjeseca od dodjeljivanja kosovskog državljanstva, uz koje ima i crnogorsko.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније