Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

11. 03. 2022. 13:22 >> 13:23
4

IZETBEGOVIĆ VJERUJE

Narodima na Balkanu, posebno u BiH, nije do rata

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da postoje razlozi za strah od novog rata u BiH, ali da on smatra da narodima na Balkanu, a posebno u BiH, nije do rata.


"Razlog za strah postoji, samo mislim da narodima na Balkanu, naročito narodima u Bosni i Hercegovini, nije do rata", rekao je Izetbegović u intervjuu za Anadoliju.

On je ocijenio da se rat u Ukrajini već odražava i na BiH, jer, kako je rekao, "budi neke emocije i intencije, namjere za koje se činilo da su savladane".

"Postoje emotivne i vjerske veze između određenih naroda na Balkanu i Rusije, tako da to nije za potcijeniti. Već smo vidjeli reakcije onog neodgovornog dijela društva, radikala, na stadionima, trgovima u Srbiji i Republici Srpskoj. I odgovorni političari to treba da sprečavaju", izjavio je Izetbegović.

On, međutim, smatra da u BiH postoji konsenzus svih da se, bez obzira na njihova politička nerazumijevanja i nesporazume, mora sačuvati mir.

"Tu postoji prećutni konsenzus, uključujući i ovu stranu koju predstavlja (srpski član Predsjedništva BiH) Milorad Dodik. Preostaje da radimo na tome, da zajednički zaustavljamo te stvari, jer par incidenata može BiH nanijeti ogromne štete, da se zaustavi saobraćaj, protok ljudi, roba", rekao je lider SDA.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније