Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ b92 ]

06. 12. 2021. 07:43 >> 07:44

IZGORIO U BUGARSKOJ

U autobusu nije bilo eksplozivnih naprava

U autobusu "Besa transa", koji je 24. novembra izgorio u Bugarskoj, nije bilo eksploziva, kaže bugarski istražitelj Marijan Marinov.

Marinov radi na rasvjetljavanju te tragedije koja se dogodila u blizini bugarskog grada Pernik, u kojoj je stradalo 45 putnika, uglavnom Albanaca iz Sjeverne Makedonije, dok je sedmoro povrijeđeno, prenosi Ekonomija onlajn.

Marinov je rekao da se očekuje da će istraga potrajati, dok prvi podaci, prema njegovim riječima, pokazuju da su prve varnice možda nastale nakon kontakta gvožđa sa trotoarom kada je tom prilikom od udarca eksplodirala cistijerna za ulje.

Naveo je da je autobus snažno udario u trotoar prednjim dijelom sve do guma i prednjih vrata, da je plastični rezervoar potpuno uništen, a da je to dovelo do požara koji je spalilo autobus u roku od 10 minuta.

Istražitelj je rekao da je autobus star i remontovan u Turskoj i da mu je sva oprema zamijenjena, iako je navedeno da je proizveden 2007. godina izgledao je kao model 2018.

Marinov je negirao da je u autobusu bilo i cistijerni sa benzinom ili drugim švercovanim eksplozivom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније