Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z. [ Beta ]

08. 10. 2021. 22:35 >> 22:36
9

DODIK SAOPŠTIO

"Moja ponuda je projekat samostalna RS u dejtonskoj BiH"

Srpski član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je njegova ponuda - projekat samostalna Republika Srpska u Dejtonskoj BiH.

Dodik je ponovio da će Republika Srpska povući svoju saglasnost na formiranje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO), Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS).

"Mi na taj način ne podrivamo teritorijalni integritet BiH. To je jedini način da RS sačuva svoj integritet", kazao je Dodik na konferenicji za novinare poslije sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je rekao da je za ove poteze dobio podršku Izvršnog komiteta svoje stranke, pozivajući i opozicione stranke da podrže ovu inicijativu.

Prema njegovim riječima, na taj način RS se brani od "nasilja" visokih predstavnika i Ustavnog suda BiH, koji su godinama donosili odluke protiv Republike Srpske.

Dodik je istakao da SNSD ne prizna novog Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita i da neće prihvatiti nijednu odluku koju on donese.

Dodik je kazao da će biti formirano pet ekspertnih grupa, koje će da precizno razrade ova pitanja, dodavši da se moraju donijeti privremena rješenja, kako bi se popunio pravni vakum, koji će, kako je kazao, nastati pošto Narodna skupština RS donese odluke o povlačenju saglasnosti na formiranje institucija koje nisu precizirane Dejtonskim sporazumom.

Lider SNSD je kazao da podržava rad Vlade RS, koja, kako je naveo, održava ekonomsku stabilnost RS.

Još je kazao da RS nije energetski ugrožena, da raspolaže viškom električne energije, koju je spremna da isporuči Srbiji. Dodao je da u RS neće biti poskupljenja struje.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније