Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 07. 2021. 19:36 >> 19:36
1

NESREĆA KOD SLAVONSKOG BRODA

U autobusu bili državljani Kosova, vozač uhapšen

Ambasador Kosova u Zagrebu Gzim Kasapoli izjavio je u da su u autobusu koji se jutros prevrnuo na autoputu kod Slavonskog Broda bili državljani Kosova koji rade u Njemačkoj, a krenuli su na odmor na Kosovo. Poginulo je deset osoba, a povrijeđeno 23. Vozač autobusa je uhapšen, a kako je kazao, na trenutak je zaspao za volanom.

Autobus je vozio na liniji Frankfurt–Priština, u njemu je bilo 67 putnika i dva vozača.

Šef Civilne zaštite Hrvatske Damir Trut izjavio da je poginulo devet putnika i jedan od vozača. Zamjenik opštinskog tužioca Slavko Pranjić izjavio je da je drugi vozač autobusa uhapšen, i da je rekao da je na trenutak zaspao za volanom.

Autobus je u vlasništvu firme iz Đakovice.

Slavonski Brod će tokom popodneva doći premijeri Kosova i Hrvatske, Aljbin Kurti i Andrej Plenković, koji će obići povrijeđene putnike.

Hrvatska policija objavila je nove detalje teške saobraćajne nesreće koja se dogodila oko 6.20 na autoputu kod Slavonskog Broda, u smjeru ka Beogradu, a u kojoj je stradalo 10 osoba, 15 ih je zadobilo teške povrede.

Uviđajem je utvrđeno da je 52-godišnji državljanin Kosova upravljao autobusom kosovskih registracija.

Kako je saopštila policija, dolaskom do 211. kilometra autoputa, vozač se nije kretao sredinom obilježene saobraćajne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu.

Vozač autobusa je uhapšen i protiv njega će biti podnijeta krivična prijava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније