Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba ]

17. 04. 2021. 21:54 >> 21:53
5

RAMA

Mapa sa promjenom granica na Z.Balkanu postoji, vidio sam je

Premijer Albanije Edi Rama komentarisao je juče “non paper” rekavši da postoji mapa u kojoj su promijenjene granice zemalja u regionu Zapadnog Balkana.

Kako pišu albanski mediji, Rama je, gostujući u emisiji Izbori 2021 na V+, kazao da je mapu vidio i prije nego što je pokazao kolegi Janezu Janši.

“Razgovarali smo prije izvjesnog vremena. Takođe sam vidio ovaj dokument koji je izašao. Nemam komentar”, rekao je Rama.

Podsjećamo, u četvrtak je slovenački portal Necenzurirano.si objavio dokument “non paper” za koji se tvrdi da je kopija originalnog dokumenta u kojim se tretira prekrajanje granica zemalja Zapadnog Balkana.

Prema tom dokumentu, predlaže se redefinisanje granice Kosova i Srbije, ujedinjenje Kosova sa Albanijom, ujedinjenje djelova Crne Gore sa albanskom većinom i Sjeverne Makedonije sa Albanijom, mogućnost otcjepljenja entiteta Republika Srpska od Bosne i Hercegovine i ujedinjenja djelova određenih kantona u Federaciji BiH sa Hrvatskom, piše Klix.

Evropska unija je nekoliko puta rekla da ne zna za takav dokument.

Mediji kao autore pominju najviše slovenačke zvaničnike, što su oni demantovali.

Slovenački premijer Janez Janša, čija će zemlja predsjedavati Evropskom unijom u drugoj polovini ove godine, napisao je da su te tvrdnje usmjerene na “nanošenje štete Sloveniji u EU”.

“Slovenija ozbiljno traži rješenja za razvoj regiona i evropsku budućnost za zemlje zapadnog Balkana i upravo takvi spisi pokušavaju da spriječe ovaj cilj”, napisao je Janša na društvenim mrežama, ali reakcije su se nastavile.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније