Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 10. 2015. 09:50 >> 09:38

ZATVORENA ISTRAGA

Slučaj "Loto": Nema krivice

Više javno tužilaštvo u Beogradu nije utvrdilo pojedinačnu krivičnu odgovornost u sumnjivom izvlačenju igre na sreću "Loto", zbog čega je zatvorilo istragu.

Sumnjivo izvlačenje brojeva u 59. kolu je uznemirilo javnost i Državnu lutriju Srbije, kada se peti broj kombinacije pojavio na ekranu prije nego što je kuglica izvučena iz bubnja.

Po izbijanju afere nadležni u Državnoj lutriji Srbiji poručli su da je u pitanju tehnička greška. 

Kako je portparolka Višeg javnog tužilašta Tatjana Sekulić rekla za "Blic", tužilaštvo je razmotrilo rezultate predistražnog postupka koji je sprovela policija, tokom kojeg su obavljeni razgovori i veštačenja, i utvrdilo da "nema sumnje da je počinjeno bilo koje krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti". 

List navodi da je premijer Aleksandra Vučića po izbijanju afere poručio da niko neće izbjeći odgovornost ukoliko se utvrdi da je bilo zloupotrebe u izvlačenju i da "za takvo kršenje povjerenja treba snositi odgovornost", a da su sada takve tvrdnje ostale neispunjene jer se ispostavlja da za skandal nema krivaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније