18.06.2024 16:01
Share Comments9 Edit
M.V.

DAJKOVIĆ

"Da je Vučić izjavio što i Grlić-Radman ne bi se moglo živjeti od NVO i opozicije"

Oštro osuđujem izjavu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlić-Radmana o Rezoluciji o Jasenovcu, ali i o predlogu izglasavanja inicijative o takozvanom “Božićnom ustanku”, rekao je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković. 

"Pomenuta izjava je direktno miješanje u unutrašnje prilike u Crnoj Gori, ali i nipodaštavanje stotina hiljada nevino stradalih žrtava u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Imajući u vidu da su ministri aktuelne crnogorske Vlade, ali i prethodnih Vlada vrlo agilno i promptno reagovali na mnogo bezazlenije izjave o zaštiti srpskih interesa u Crnoj Gori, a koje su dolazile sa zvaničnih adresa iz Beograda, smatram da MVP mora uputiti Protestnu notu Vladi Republike Hrvatske zbog nesmotrenih izjava njihovog ministra", saopštio je u izjavi za medije Dajković. 

Kako je predočio, da je nekim slučajem predsjednik bratske Republike Srbije Aleksandar Vučić dao izjavu poput ove koju je dao ministar Radman-Grlić tlo se ne bi smirivalo danima zbog raznih NVO organizacija, “intelektualaca” i crnogorske opozicije, ne bi se moglo živjeti. 

"S tim u vezi, ovo je prilika da crnogorske vlasti pokažu da im Srbija, pa i predsjednik Vučić nisu jedine političke mete i jedini trn u oku", kazao je Dajković.