01.03.2024 13:51
Share Comments2 Edit
M.V.

DOBRIČANIN ZA PORTAL

"Ako se većina ne konsoliduje treba ići na izbore"

Ako ne dođe do stabilizacije parlamentarne većine onda su rješenje prevremeni izbori, jer su oni izraz ultimativne demokratije, kazao je Portalu RTCG poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin.

Dobričanin je to kazao odgovarajući na pitanje da li smatra da su prijevremeni izbori najbolje rješenje za aktuelnu političku situaciju, te da li je bolje rješenje rekonstrukcija vlade.

Prema njegovim riječima, trenutna turbulentna politička situacija ishod je neodlučne i nezrelo vođene politike od samog starta formiranja 44. Vlade Crne Gore.

"Vidjećemo u šta će se ovo izroditi i da li će najavljena rekonstrukcija stvarno biti ljekovita i dovesti do političke stabilnosti. Nažalost, sadašnja kampanja o stabilnosti Vlade i parlamentarne većine je samo nastavak identičnog načina obmanjivanja javnosti kako su to prethodnici činili. Mislim da je dijalog osnov za stabilizaciju stanja koje prijeti i dalje eskalira, jer imamo najave o raznoraznim inicijativama o smjenama i genocidima koje će još više destabilizovati političku scenu", kazao nam je Dobričanin.